Om oss

Vi är en mötesplats för själen. Integration in Sweden grundades år 2010 av Gabi Gal, Iman AlNajjar och Bilal Muhammad. Gabi träffade Iman och berättade om idén om att starta föreningen och göra något åt integrationsproblemet som fanns i Växjö, Kronobergslän. Idén blev ett yrkesmentorsprojekt som finansierades av dåvarande Ungdomsstyrelsen fram tills 2012.

Vi har byggt ett kontaktnätverk mellan utrikesfödda, svenskar, offentliga aktörer, andra föreningar och det svenska näringslivet nationellt. Bakom Integration in Sweden fanns det en styrgrupp med experter från Länsstyrelsen Kronoberg, Arbetsförmedlingen, Rotary International, Växjö Kommun och Svenskt Näringsliv. Vi har sedan knutit kontakter med flertal organisationer och företag i hela Sverige och internationellt.

Under åren har vi erbjudit ideella insatser för människor som har kontaktat oss bl a med rådgivning, dans, teater, samtalsstöd mm. Vi tycker kontaktlöshet är Sveriges största problem. Vi tror på att varje människa har en viktig funktion i det stora ekosystemet, men inte förens man upptäcker och förstå det kan man inte heller bidra till samhället. Dagens utbildningar erbjuder inte alltid denna möjlighet för egen reflektion och upptäck.

Vilka är bakom Integration in Sweden

gabriela@integrationinsweden.se

Gabi Gal har skrivit fler böcker till världspubliken, föreställningar, låtar, spelat teater och musikal sen hon var 6 år och varit på små såsom stora scener, på turnéer i Rio de Janeiro med kända regissörer och andra artister tills hon flyttade till Sverige – då hon blev kär i det svenska språkets melodi och rytm, svenskarna och landskapet. Från blivande ingenjör till språklärare i Rio, blev annat i Sverige pga kontaktbristen och byråkratin som försvårat hennes yrkesintegration. Hon läste då en MSc inom Freds- och Utvecklingsstudier, grundade Integration in Sweden tillsammans med Iman och Bilal som studentförening på Linnéuniversitetet och började forska sedan inom integration, hälsa och entreprenörskap. I föreningen ledde hon dans, Språkcaféet, Speed Dating och Yrkesmentorsprojektet. Under åren skrev och ledde hon olika samhällsutvecklingsprojekt bl a med coaching och mentorskap på riksnivå inom olika organisationer såsom universitet. Hon läste sedan till sjuksköterska. Under utbildningen fick hon ett uppvaknande att hjälpa andra med konst, läkning och ledarskap. Hon älskar barn, skriva, teater och musik; brinner för att se människor utvecklas – i harmoni. Hon fick en vision om barnteater som framtidssatsning i Sverige för att förebygga socioekonomiska problem och skapa ett hållbart samhälle där människor vet vilka de är, förstå varandra, ha medkänsla med varandra, vet om sina gåvor redan tidigt och utvecklar ledarförmågor som gynnar en och samhället. Förutom faktumet att konst är läkande, kreativ och jätte rolig!

david@integrationinsweden.se

David Christner växte upp utanför Stockholm och var alltid berörd av sociala och mänskliga problem, framför allt när det gäller hälsa och människor som mår dåligt. Han producerar musik och tycker barn ska ha lika villkoren att växa upp och leva i ett samhälle. Han är designer och tyckte om att rita sedan han var barn. Han tycker om att samtala med andra människor. Han har varit engagerade med olika start-ups, artister, stora organisationer som jobbar med hållbarhet och en bättre värld för oss alla. Han hjälper till att bygga den nya världen med organisationer som är grundade i positiva ändamål för oss alla och genererar nytta för samhället.

iman@integrationinsweden.se

Iman AlNajjar föddes i Bagdad och har läst till naturvetare. Hon tyckte att integrationsproblem var förfärligt i Sverige, vilket gjorde att hon bestämde sig för att starta organisationen tillsammans med Gabi Gal årsskiftet 2009/2010. Då tyckte hon människor, speciellt Arabisktalande och Somalisktalande var helt utanför samhället, det var svårt att få arbete och ha kontakt med ”svenskarna”. Sedan dess engagerade hon med Yrkesmentorsprojektet ”Väg till Jobbet” och hjälpte till att implementera aktiviteter, sköta lokaler, jobba med de administrativa delar av projektet och deltagare. Sedan dess har hon jobbat som tolk och engagerat med barnaktiviteter. Hon har varit med och lett aktivitet grupper och ansvarat för att bygga en fin atmosfär bland medlemmarna. Hon älskar barn och ska få sitt tredje snart.